Langdurige klachten

Ervaart u pijnklachten of lichamelijke ongemakken die niet meer weggaan? Bijvoorbeeld bij reuma of artrose is er een duidelijke oorzaak aan te geven. Dit neemt niet weg dat de pijn aanwezig blijft. Het is ook niet altijd mogelijk om de oorzaak van klachten aan te pakken.

We gaan samen met u op zoek naar manieren om het beste uit uzelf te halen. Hoe kan ik mijn dag het beste starten? Daarnaast gaan we samen op zoek naar de juiste dosering voor uw dagelijks leven; waar liggen mijn grenzen en hoe kan ik hiermee omgaan? Zo kunt u grip houden op uw klachten, ondanks uw pijn toch in beweging blijven en zo het beste uit uzelf halen.

Fitness 1 op 1 begeleiding
Lukt het u vanwege pijnklachten niet om meer te gaan bewegen? Bij Gezondheidspraktijk Mesrits kunt u werken aan uw herstel onder leiding van een fysiotherapeut. De focus ligt niet op de apparaten en prestaties, maar op u. U leert ontdekken waar uw krachten liggen; wat kunt u heel goed en wat is moeilijker? Waar liggen uw grenzen en hoe gaat u daarmee om? Hoeveel vertrouwen heeft u nog in uw lijf en hoe kunnen we dat terugwinnen?

Psychosomatiek
Het verband tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is niet altijd duidelijk. Lichamelijke signalen worden vaak genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. Als de klachten gaandeweg toenemen, levert medisch onderzoek niet veel op. Vaak is er geen duidelijke medische diagnose te stellen. We spreken dan van lichamelijk onvoldoende verklaarde klachten. Met onze psychosomatische fysiotherapie helpen wij u weer om in balans te komen. We gebruiken het biopsychosociaal model: naast de lichamelijke klachten betrekken wij óók psychologische en sociale aspecten bij de behandeling. Onze begeleiding richt zich op het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, tussen spanning en ontspanning.

 

Klik hieronder voor meer informatie;

Haptonomie

De haptonomie richt zich op het gevoelsleven en gaat over de manier waarop je in contact staat met jezelf, je omgeving en anderen in die omgeving. De balans tussen denken, voelen en handelen. Haptonomie legt zich in het bijzonder toe op alles wat een rol speelt in menselijke verhoudingen, communicatie en relaties.

Iedereen neemt deel aan de maatschappij via contacten en interacties. Voortdurend bestaat de noodzaak om (al dan niet bewuste) persoonlijke keuzes te maken of stelling te nemen. Vaak zijn we geneigd om keuzes te maken op grond van wat wij menen dat onze omgeving verwacht of wenselijk acht. We kunnen of durven vaak niet meer te luisteren naar ons diepe werkelijke gevoel en die keuzes te maken die bij ons passen of voor onszelf van belang zijn.